|
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*
|
Traktory z Białorusi |
Autor |
Wiadomość |
Mecher
OSDS

Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Paź 2016 Posty: 3682 Skąd: pomorskie
Piwa: 15/7 |
Wysłany: 2025-02-03, 16:31 Traktory z Białorusi
|
|
|
Co dalej z trakorami z Białorusi ? |
_________________ Jestem dość miłą i sympatyczna osobą, ale słynę z tego, że wolę wejść komuś w drogę, niż w dupę |
|
|
|
 |
DARIO64
Najlepsiejszy kolega neopierzonego

Pomógł: 31 razy Dołączył: 16 Lut 2013 Posty: 2870 Skąd: mazowieckie
Piwa: 18/1 |
Wysłany: 2025-02-03, 16:43
|
|
|
Na złom na pewno nie pójdą. |
_________________ Jeśli moja odpowiedź okazała się przydatna – PROSZĘ wesprzyj Ogólnopolskie Stowarzyszenie Diagnostów Samochodowych. Będziemy zaszczyceni jeśli do nas dołączysz. http://osds.org.pl
Kto pyta nie błądzi .
By Ania Dąbrowska : Kto pyta wciąż ,niewiele wie .
 |
|
|
|
 |
wiesu
stowarzyszony w OSDS
Pomógł: 12 razy Dołączył: 16 Paź 2016 Posty: 835 Skąd: Sz-n
Piwa: 7/1 |
Wysłany: 2025-02-04, 12:31
|
|
|
Byłem zdziwiony, że sekretarz stanu Michał Kołodziejczak jeszcze nie odpalił się w tym temacie - widocznie jest to problem mało ważny wręcz marginalny dla wsi i podniecać się tym potrafią tylko diagności . |
|
|
|
 |
Mecher
OSDS

Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Paź 2016 Posty: 3682 Skąd: pomorskie
Piwa: 15/7 |
Wysłany: 2025-02-04, 13:02
|
|
|
wiesu napisał/a: | podniecać się tym potrafią tylko diagności . |
Ja tam nie wiem, więc za innych się nie będę wypowiadał, ale mnie podnieca co innego |
_________________ Jestem dość miłą i sympatyczna osobą, ale słynę z tego, że wolę wejść komuś w drogę, niż w dupę |
|
|
|
 |
wiesu
stowarzyszony w OSDS
Pomógł: 12 razy Dołączył: 16 Paź 2016 Posty: 835 Skąd: Sz-n
Piwa: 7/1 |
Wysłany: 2025-02-04, 16:37
|
|
|
Zamieniłem słowo ekscytacja na podniecać, bo gdy w fabryce zapytałem się moi współproli czy rozumieją znaczenie słowa ekscytacja to po ich objaśnieniach uznałem, że użycie ekscytacji na naszym forum może zakłócić proces rozumienia mojego przekazu i nie chciałem ryzykować . Ale jak widać objawiły się zakłócenia odbioru innego rodzaju - jednak mnie to trochę niepokoi, że mimo tego, że zamachnąłem się w linijce tekstu nazwiskiem rzutkiego rolniczego działacza to komentarz nie skierował się tą stronę. Wracając do nieszczęsnych traktorów, którym co poniektórzy redaktorzy wieszczą drogę najkrótszą trasą w kierunku huty to może warto było by, poniekąd dla nadania przeciwwagi zdarzeniu popchnąć ich uwagę w kierunku volkswagenowskiej afery dieselgate i tego, że mimo oczywistego fałszowania wyników w celu uzyskania świętej homologacji to prócz USA nic złego pojazdom się nie stało. Skoro brak dokumentu stanowi problem to dlaczego milczy się. a co gorsze honoruje dokument, którego powstanie skażone jest grzechem fałszerstwa?? Kolejny dowód na to, że prawo to przywilej silniejszego, a ty biedaku tak długo możesz cieszyć się iluzją praworządności jak długo nie wejdziesz w szkodę jakiemuś rynkowemu potentatowi, który znajdzie sposób by w swoim interesie wykorzystać "ślepotę" Temidy. Nie jest to nasza branża ale podobnie wygląda sprawa w którą zamieszane są pojazdy produkowane przez NEWAG, gdzie wyryto ich majstrowanie w oprogramowaniu, a teraz będzie okazywać się, że wina będzie po stronie tych, którzy mechanizm manipulacji wykryli. |
|
|
|
 |
Jarolud

Wiek: 54 Dołączył: 10 Gru 2018 Posty: 1108 Skąd: Podkarpacie
Piwa: 1/20 |
Wysłany: 2025-02-04, 21:11
|
|
|
wiesu napisał/a: | a teraz będzie okazywać się, że wina będzie po stronie tych, którzy mechanizm manipulacji wykryli. |
Winni to mała hiszpańska firma z która współpracowali moi znajomi , kolega Michał na zdjęciu
https://turbospec.pl/blog/zdalny-pomiar-emisji-spalin-w-rzeszowie
Nieoficjalnie wskazali, iż tylko niecałe 5 % pojazdów odpowiada za około 90 % nieprawidłowych spalin. Przepraszam za tą wyliczankę ale kolega Michał to absolutny top the top wśród znanych mi inżynierów, więc kto by tam zrozumiał co gada
Z oczywistych względów nie mogli podać dokładnych danych a te wydaje się , że zostały ukryte, ale chyba można uznać iż pokazuję bezmiar i skalę nieprawidłowości ... tym nie można epatować szczując i zastraszając benzyniarzy i ropiarzy motywując tym do zakupu ...tfu elektryka
Ło takiego na przykład
https://www.facebook.com/share/r/1BQ1WwqpTH/ |
|
|
|
 |
grzegorz70
Piwa: 1/2 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|