|
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*
|
"Winni diagności" |
Autor |
Wiadomość |
Jarolud [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-09-21, 07:50
|
|
|
wiesu napisał/a: | ja to chyba zły diagnosta jestem, | To kiedy diagnosta dobry jest ? Poza oczywiście pocztowcami, chwastami, reksiami ... |
|
|
|
 |
jan65
OSDS -
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Maj 2013 Posty: 382 Skąd: śląskie
|
Wysłany: 2018-09-21, 08:19
|
|
|
Pytasz a wiesz ,,,
Gdy dokładnie sprawdzi pojazd i wypisze wszystkie usterki na kartce podbijając DR,,, |
|
|
|
 |
Jarolud [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-09-21, 08:31
|
|
|
jan65, No tak |
|
|
|
 |
DARIO64
Najlepsiejszy kolega neopierzonego

Pomógł: 31 razy Dołączył: 16 Lut 2013 Posty: 2872 Skąd: mazowieckie
Piwa: 18/1 |
Wysłany: 2018-09-21, 09:06
|
|
|
Parę lat minęło i o jednym zapomnieliśmy . To wina Tuska ! |
_________________ Jeśli moja odpowiedź okazała się przydatna – PROSZĘ wesprzyj Ogólnopolskie Stowarzyszenie Diagnostów Samochodowych. Będziemy zaszczyceni jeśli do nas dołączysz. http://osds.org.pl
Kto pyta nie błądzi .
By Ania Dąbrowska : Kto pyta wciąż ,niewiele wie .
 |
|
|
|
 |
wiesu
stowarzyszony w OSDS
Pomógł: 12 razy Dołączył: 16 Paź 2016 Posty: 835 Skąd: Sz-n
Piwa: 7/1 |
Wysłany: 2018-09-21, 10:34
|
|
|
Jaki jest tytuł artykułu - Winni są diagności. Tytuł artykułu sugeruje że to nie ocet jest winny tylko my. Podaje również powód - bo "diagności" dalej nie robią badania tylko oglądają samochody na stacji i z racji pewnych zmian systemowych pragną by rejestrowany czas tych oględzin nie wskazywał, że na stacji odbyło się coś innego. Artykuł godny Faktu - ale może nadaje się jako prekursor do rozwinięcia tematu. Przydało by się oprzeć o analizy jak zmiana przepisów i odliczanie do trzydziestu wpłynęło na ilość N w skali kraju. To jest dopiero materiał do analizy i pisania artykułów oraz zadawania pytań. |
|
|
|
 |
Jarolud [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-09-21, 10:41
|
|
|
wiesu napisał/a: | Jaki jest tytuł artykułu | Artykuły pojawiają się z różnych powodów, zamówień, przemilczeń . Tutaj poszło o udowodnienie naszej winy wiesu napisał/a: | Winni są diagności. |
|
|
|
|
 |
ketiw38

Pomógł: 16 razy Dołączył: 18 Lut 2013 Posty: 3891 Skąd: Dolnośląskie
Piwa: 15/4 |
Wysłany: 2018-09-21, 16:18
|
|
|
Jarolud napisał/a: | Tutaj poszło o udowodnienie naszej winy |
Nigdzie tego nie zauważyłem.
Tytuł artykułu jest: Cytat: | Dlaczego badania okresowe trwają dłużej |
Natomiast przerażające jest stwierdzenie:
Cytat: | Mimo że przegląd techniczny auta trwa średnio ok. 10 minut, a motocykla jeszcze krócej | Chciałbym wiedzieć, kto takiej informacji udzielił.
Jednakże nie wolno zapominać o "pocztach"
Gdzie wbijanie pieczatki musi trwać:
Cytat: | Powodem wydłużenia czasu badań jest strach przed ich zbyt szybkim zakończeniem. | Kontroli pojazdu nie wykonują. Współczuję wszystkim kierowcą, korzystających z usług takich poczt.
Natomiast rozumiem ich rozgoryczenie, gdy wpis w DR trwał 5 minut, a wpis trwa 30 minut. Bo o KONTROLI pojazdu raczej w tych przypadkach nie ma mowy. |
_________________ Jeśli moja odpowiedź okazała się przydatna – PROSZĘ wesprzyj Ogólnopolskie Stowarzyszenie Diagnostów Samochodowych. Będziemy zaszczyceni jeśli do nas dołączysz. http://osds.org.pl |
|
|
|
 |
Jarolud [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-09-21, 16:24
|
|
|
ketiw38 napisał/a: | Nigdzie tego nie zauważyłem. | Czego, że ketiw38 napisał/a: | Chciałbym wiedzieć, kto takiej informacji udzielił. | tym sposobem znowu winny diagnosta ? No i te "poczty" ... sam piszesz. |
|
|
|
 |
Grzegorz Łódź
Piwa: 5/4 |
Wysłany: 2018-09-21, 16:44
|
|
|
No bo jest zasadnicza różnica między diagnostą a "diagnostą". Najlepiej to widać jak tylko wchodzą jakieś zmiany (np. CEPiK 2.0). Na sąsiednim forum widać wtedy było wielkie poruszenie.... |
|
|
|
 |
Jarolud [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-09-21, 17:13
|
|
|
ketiw38 napisał/a: | Współczuję wszystkim kierowcą, korzystających z usług takich poczt. | Jedni warci drugich. Trzeba raczej współczuć tym zaangażowanym diagnostom ale też solidnym klientom , którzy dbają o swoje pojazdy jadąc do solidnego diagnosty. |
|
|
|
 |
DARIO64
Najlepsiejszy kolega neopierzonego

Pomógł: 31 razy Dołączył: 16 Lut 2013 Posty: 2872 Skąd: mazowieckie
Piwa: 18/1 |
Wysłany: 2018-09-21, 17:17
|
|
|
ketiw38 napisał/a: | Współczuję wszystkim kierowcą, korzystających z usług takich poczt. |
Raczej tym których spotkają na swojej drodze . |
_________________ Jeśli moja odpowiedź okazała się przydatna – PROSZĘ wesprzyj Ogólnopolskie Stowarzyszenie Diagnostów Samochodowych. Będziemy zaszczyceni jeśli do nas dołączysz. http://osds.org.pl
Kto pyta nie błądzi .
By Ania Dąbrowska : Kto pyta wciąż ,niewiele wie .
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|