OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH Strona Główna OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak łatwo wymagać nic nie dając od siebie
Autor Wiadomość
pentagram 

Piwa: 2/1
Wysłany: 2013-12-20, 17:48   

Natasza napisał/a:
Takiego również wsparcia potrzebuje OSDS.

Dlatego wspieram OSDS swoim członkostwem, mało dyskutuję na forum ale moje stanowisko doskonale znane jest przez ZARZĄD OSDS-u ;-)

Postaw piwo autorowi tego posta

ketiw38

Piwa: 15/4
Wysłany: 2013-12-20, 17:53   

Przez takich ludzi jak ty jeszcze mi się chce ;-)

pentagram 

Piwa: 2/1
Wysłany: 2013-12-20, 17:58   

Myślę, że jest ich więcej - tylko nie mogą się zdecydować.

ketiw38

Wysłany: 2013-12-20, 18:02   

Śmiem twierdzić, że jest tu duża zasługa Dziadka Piotra :oops:

Niestety cały czas robi tyle wpisów insynuujących jakoby miał coś wspólnego z OSDS-em.

A tak nie jest.

Owszem miał - i muszę się przyznać, że sam go zaprosiłem, ale jak się przekonałem co to za człowiek, to został wyproszony. :oops:

Natasza 

Wysłany: 2013-12-20, 18:24   

pentagram napisał/a:
Myślę, że jest ich więcej - tylko nie mogą się zdecydować.

Jeśli nie mogą zdecydować się na członkostwo, to może chociaż wniosą „twórczą cegiełkę” w formie swoich propozycji do działań OSDS-u złożonych na ręce Zarządu? Może w ten sposób nabiorą przekonania do wspólnych działań na rzecz naszego środowiska. Jeżeli poczują sami, że ich głos również coś znaczy w stowarzyszeniu nie trudno będzie OSDS-owi realizować dalszą swoją działalność.

biker100 
0000000

Piwa: 3/4
Wysłany: 2013-12-21, 09:19   

Natasza napisał/a:
Jeśli nie mogą zdecydować się na członkostwo, to może chociaż wniosą „twórczą cegiełkę” w formie swoich propozycji
trochę to przewrotne, z całym szacunkiem do osoby piszącej ten post, ale przypomina mi to ...

Natasza 

Wysłany: 2013-12-21, 09:24   

biker100 napisał/a:
trochę to przewrotne, z całym szacunkiem do osoby piszącej ten post, ale przypomina mi to ...

Grzegorzu masz absolutną rację wypowiadając powyższe słowa! Trochę to przewrotne z mojej strony. Koledzy diagności dawno powinni wsiąść na mnie za moją sugestię. Należy się „małe” wyjaśnienie do mojej „nieco prowokacyjnej” wypowiedzi, co niniejszym czynię. Jak słusznie zauważył Grzegorz oraz Jarek pisząc na STACJI

Jarolud napisał/a:
Wpłata składki to za mało ! Samo zaangażowanie bez płacenia za przywilej przynależenia też nie wystarczy Statut krs-owego stowarzyszenia 8)

Samo zaangażowanie w formie udziału przy tworzeniu pism lub „podrzucaniu” kierunków działań nie wystarczy drodzy niezaangażowani i niezrzeszeni koledzy , by stowarzyszenie mogło funkcjonować i realizować statutowe cele! Działalność stowarzyszenia realizowana jest z wpływów, którymi są w pierwszej kolejności składki członkowskie (płacone nie z przymusu lecz dobrowolnie). Oczywiście źródła przychodów dla stowarzyszenia mogą być rozwijane, ale tylko wtedy, gdy stowarzyszenie stać na rozwój prowadzonej działalności. Wszyscy wymagamy i żądamy od stowarzyszenia, a cóż dajemy od siebie? Odpowiedzmy sobie na pytanie cóż tak naprawdę chcemy (czy w ogóle chcemy) dla naszego środowiska wysuwając same żądania, nie dając nic w zamian?

biker100 
0000000

Wysłany: 2013-12-21, 09:38   

Natasza napisał/a:
Samo zaangażowanie w formie udziału przy tworzeniu pism lub „podrzucaniu” kierunków działań nie wystarczy drodzy niezaangażowani i niezrzeszeni koledzy , by stowarzyszenie mogło funkcjonować i realizować statutowe cele!
Natasza napisał/a:
Jarolud napisał/a:
Wpłata składki to za mało ! Samo zaangażowanie bez płacenia za przywilej przynależenia też nie wystarczy Statut krs-owego stowarzyszenia 8)

Nic dodać nic ująć.
Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub jakąkolwiek inną. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach etc.

ketiw38

Wysłany: 2013-12-21, 11:13   

Natasza napisał/a:
Odpowiedzmy sobie na pytanie cóż tak naprawdę chcemy (czy w ogóle chcemy) dla naszego środowiska wysuwając same żądania, nie dając nic w zamian?

Ciekawe pytanie :oops:

ketiw38

Wysłany: 2013-12-21, 11:42   

Cytat:
"Bez względu na to, czy usiłowania nasze będą lub nie, uwieńczone sukcesem,
powinniśmy tak żyć, abyśmy mogli powiedzieć:
Zrobiłem wszystko, co mogłem.”

Ludwik Pasteur

Natasza 

Wysłany: 2013-12-21, 12:18   

ketiw38 napisał/a:
Cytat:
"Bez względu na to, czy usiłowania nasze będą lub nie, uwieńczone sukcesem,
powinniśmy tak żyć, abyśmy mogli powiedzieć:
Zrobiłem wszystko, co mogłem.”

Ludwik Pasteur

Refleksja na święta. Daje do myślenia.

daniel5391 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2013-12-23, 23:47   

Cytat:
Cytat:
tz. ketiw38, nie chciał sobie przywłaszczyć kasy, ale chciał ją wykorzystywać do realizacji swoich zamiarów nie zważając na zgłaszane propozycje diagnostów

Coraz lepiej - czy nie są to pomówienia
A może należy zgłosić do prokuratury

ketiw38 nie wiem, czy pamiętasz naszą rozmowę z Leszna ale, próbowałem Ci przedstawić swoją wizję poprawy sytuacji diagnostów przez weliminowanie nieuczciwej konkurencji. Niestety nie spodobał ci się mój pomysł i szybko zmieniłeś temat rozmowy (chyba z braku argumentów) i dlatego uważam, że miałem prawo napisać cytowane stwierdzenie i bynajmniej nie są to pomówienia, tylko autentyczne fakty!

ketiw38

Wysłany: 2013-12-24, 14:48   

Mówisz Leszno - eh - Mam nadzieję, że nie zepsujesz mi tego obrazu.
Mi się dużo rzeczy nie podoba, a zwłaszcza wyciąganie na forum prywatnych .................Dlatego ..............

Wszystkiego najlepszego z okazji nadchodzących świąt oraz wszystkiego co nalepsze w Nowym Roku.

Jarolud
[Usunięty]

Wysłany: 2013-12-30, 13:19   

daniel5391 napisał/a:
poprawy sytuacji diagnostów przez weliminowanie nieuczciwej konkurencji.
Kogo konkretnie masz na myśli pisząc o nieuczciwej konkurencji ? Masz to jakoś zdefiniowane ?

biker100 
0000000

Wysłany: 2013-12-30, 13:42   

Jarolud napisał/a:
Masz to jakoś zdefiniowane ?
Jarolud jest już zdefiniowane:
Podstawowym aktem prawnym, regulującym zagadnienia z zakresu nieuczciwej konkurencji, jest Ustawa z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
USTAWA z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
Art. 3.
1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy lub klienta.
2. Czynami nieuczciwej konkurencji są w szczególności: wprowadzające w błąd oznaczenie przedsiębiorstwa, fałszywe lub oszukańcze oznaczenie pochodzenia geograficznego towarów albo usług, wprowadzające w błąd oznaczenie towarów lub usług, naruszenie tajemnicy przedsiębiorstwa, nakłanianie do rozwiązania lub niewykonania umowy, naśladownictwo produktów, pomawianie lub nieuczciwe zachwalanie, utrudnianie dostępu do rynku, przekupstwo osoby pełniącej funkcję publiczną, a także nieuczciwa lub zakazana reklama, organizowanie sys-temu sprzedaży lawinowej oraz prowadzenie lub organizowanie działalności w systemie konsorcyjnym.

http://isap.sejm.gov.pl/D...=WDU20031531503

Odpowiedz do tematu