OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH Strona Główna OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Prezes OSDS
2013-02-23, 10:13
REGULAMIN FORUM
Autor Wiadomość
Jarolud
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-22, 07:51   

:-> Na norcomie miałem kiedyś więcej jak 2 konta :-) Nikt nic z tym nie robił a zapis w regulaminie chyba był inny . Podobną sztuczkę zrobiłem na stacji.com.pl i tu szybko zareagowano a dlid.pl nie ma szans mieć więcej jak JEDNO konto. Wypowiedział się Prezes zapytajmy Ketiwa co o tym myśli.

SUNGK
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-22, 09:32   

admin napisał/a:
15. Na forum nie można umieszczać (bez zgody administratora) materiałów reklamowych, promocyjnych i linków do stron firm komercyjnych.
16. Na forum obowiązuje zakaz wklejania fragmentów dyskusji z innych forów dyskusyjnych i zamieszczania linków do tych dyskusji.

Nie firm. a z informacjami komercyjnymi. Proponuję pkt 15 i 16 połączyć w jedną całość.

Przyklad:
Jako użytkownik mam prawo podać adres strony internetowej.
Pytanie: czy to jest strona firmy konkurencyjnej :?: Jeśli jest, to żaden właściciel/diagnosta lub zatrudniony w stacji diagnostycznej nie będzie miał prawa np.: wpisać domeny swojej lub stacji strony.

komercja
1. <działalność nastawiona jedynie na osiągnięcie zysku; też: produkty takiej działalności>
2. daw. <handel>

Dobrym obyczajem w internecie jest podawanie linków do stron, w przypadku podawania ciekawych artykułów lub umieszczania i cytowania wybranych fragmentów.

Podsumowując. Moją stronę lub jakiegokolwiek czasopisma, czy ciekawej informacji na innym forum nikt nie będzie mógł zamieścić w wiadomości/swoim komentarzu. Forum będzie martwe. Chyba, że z góry zakladacie nie przestrzegać regulaminu. Osobiście będę wnioskował do firmy Japa, aby zmienił swoje odesłanie do firm konkurencyjnych.
Podobny błąd jest na forum SDS.
Czytając przygotowany regulamin doszedłem do takiego wniosku.
Ostatnio zmieniony przez 2013-02-22, 09:52, w całości zmieniany 2 razy  

Prezes OSDS 

Wysłany: 2013-02-22, 09:49   

Czyli proponujesz:
15. Na forum nie można umieszczać (bez zgody administratora) materiałów reklamowych, promocyjnych i linków do stron z informacjami komercyjnymi .
A pkt 16 skreślić :?:
A może coś takiego:
15. Na forum nie można umieszczać (bez zgody administratora) materiałów reklamowych, promocyjnych i linków do tych stron.
Postaw piwo autorowi tego posta

SUNGK
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-22, 10:04   

15. Na forum nie można umieszczać (bez zgody administratora) linków do stron z materiałami reklamowymi, promocyjnymi i informacjami komercyjnymi oraz ich treści.

Ma to sens, jesli nie będzie na forum dzialu typu.

Sprzedam.
Kupię
Praca itd

Wtedy trzeba dodać wyjątek.
Ostatnio zmieniony przez 2013-02-22, 10:08, w całości zmieniany 1 raz  

DARIO64 
Najlepsiejszy kolega neopierzonego

Piwa: 18/1
Wysłany: 2013-02-22, 10:06   

SUNGK napisał/a:
Dobrym obyczajem w internecie jest podawanie linków do stron, w przypadku podawania ciekawych artykułów lub umieszczania i cytowania wybranych fragmentów.

Dlatego zaproponowałem skreślenie pkt.16
Prezes OSDS napisał/a:
15. Na forum nie można umieszczać (bez zgody administratora) materiałów reklamowych, promocyjnych i linków do stron z informacjami komercyjnymi .

Jakoś ta wersja mi się bardziej podoba.
Ostatnio zmieniony przez DARIO64 2013-02-22, 11:35, w całości zmieniany 1 raz  

SUNGK
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-22, 10:10   

15. Na forum nie można umieszczać (bez zgody administratora) treści i linków do stron z materiałami reklamowymi, promocyjnymi i informacjami komercyjnymi.

Proponuję poprawioną.

[ Dodano: 2013-02-22, 10:20 ]
Admin napisał/a:
2. W sprawach dotyczących forum admin ma zawsze racje
3. Moderator także zawsze ma racje, jednak jego słowo podlega tylko i wyłącznie opinii i moderacji Admina.

To jest abstrakcja, żle mi się kojarzy, chociażby z forum NJ.
Prezes OSDS powinien mieć głos ostateczny.
Admin i moderator może podejmować działania w zakresie obowiązującego regulaminu wynikającego z rejestracji na forum i ogólnych warunków użytkowania forum.

Jarolud
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-22, 10:39   

SUNGK napisał/a:
15. Na forum nie można umieszczać (bez zgody administratora) treści i linków do stron z materiałami reklamowymi, promocyjnymi i informacjami komercyjnymi.
daje to możliwość podania źródła cytatu . Poza tym znane wam jest na pewno słowo NETYKIETA :-) http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta

SUNGK napisał/a:
Prezes OSDS powinien mieć głos ostateczny.
i czekać obserwujac jak sobie kolejne szczeble adminów radzą z danym problemem mając samoświadomość praktycznie nieodwołalności swojej decyzji. ( to teoria praktycznie jest taka możliwość: bo system prawa).

[ Dodano: 2013-02-22, 10:43 ]
Prezes OSDS napisał/a:
Bo może faktycznie trzeba to unormować regulaminem :?:

Jedna osoba JEDEN nick, by żyło się lepiej :->

[ Dodano: 2013-02-22, 10:49 ]
SUNGK napisał/a:
To jest abstrakcja, żle mi się kojarzy, chociażby z forum NJ.
Ja powiem więcej to dziecinada. Albo inaczej to zapisać, kolejne poziomy odwołań do coraz to "wyższego" admina albo całkiem wywalić

Prezes OSDS 

Wysłany: 2013-02-22, 20:29   

To poproszę o propozycje taj jak do 15 pkt. Wszystko rozpatrujemy.
dyskusja przeniesiona do tematu:
http://www.forum.osds24.pl/viewtopic.php?p=133#133

ketiw38

Piwa: 15/4
Wysłany: 2014-01-05, 10:06   

Regulamin jaki jest taki jest i obowiązuje:
Cytat:
15. Na forum nie można umieszczać (bez zgody administratora) materiałów reklamowych, promocyjnych i linków do stron firm komercyjnych.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi