OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH Strona Główna OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Co robi OSDS?
Autor Wiadomość
blakop 

Piwa: 6/3
Wysłany: 2018-12-18, 20:10   Co robi OSDS?

Z powodu "burdello bum bum" na forum, przez pewien czas tajna część forum stała otworem (podejrzewam, że dla wszystkich) i naszło mnie w związku z tym co tam widziałem takie przemyślenie.

Czy ktoś z OSDS mógłby zebrać do kupy i opisać działania stowarzyszenia - chociażby w kwestii ostatnich zmian w procedowanej ustawie (jej zmianie) PoRD?

Ja rozumiem, że najbardziej zaangażowane osoby, takie jak Waldek mogą nie mieć na to czasu i siły, ale ktoś powinien to chyba ogarnąć. Bo jak tu konstruktywnie namawiać nowych Diagnostów do wstępowania, skoro działania OSDS są tak naprawdę jawne tylko dla wtajemniczonych? To co - ludzie na słowo mają uwierzyć? Chyba nie tędy droga.
A dlaczego tak myślę?
Ano dlatego, że całe środowisko transportowe cieszy się ze wstrzymania zmian w PoRD, ale sęk w tym, że w zasadzie każdy ten fakt przypisuje sobie.
każdy przytacza, że to jego działania walnie przyczyniły się do decyzji Jarosława Kaczyńskiego.

A tu np.:
http://wiadomosci.gazeta.....html#s=BoxOpMT
czytam, że to jednak Radio Maryja za wszystkim stoi, a nie PISKP OSDS, czy inni Siatkarze z Krosna. A w RM to z kolei głównym bohaterem i obrońcą uciśnionych mas jest "znany i lubiany" pan AB...

Jeżeli OSDS ma swoje zasługi, dlaczego nie próbuje się nimi pochwalić na kanwie jakichś ogólnopolskich mediów? Naprawdę nie widzicie, że TAK TRZEBA? I powtarzam - w mojej ocenie OSDS musi zaistnieć w rozmiarze ogólnopolskim, a nie znów w wieczornej audycji radia Szczecin czy Suwałki.
Jeśli OSDS ma argumenty na to jak merytorycznie przyczyniło się do wstrzymania projektu to chętni do wysłuchania na pewno się znajdą. A taka reklama moim zdaniem jest niezbędna dla rozbudowy i wzmocnienia OSDS - czas ku temu i sposobność wydają się optymalne. Dalsze brnięcie w poufność jest na dziś strzałem w kolano.

PS I proszę się nie obawiać - nie zamierzam się rozpisywać na temat tego co widziałem za Waszą "żelazna kurtyną" ;) W końcu zamierzam się zapisać :)
Postaw piwo autorowi tego posta

ketiw38

Piwa: 15/4
Wysłany: 2018-12-19, 08:28   

blakop napisał/a:
Ja rozumiem, że najbardziej zaangażowane osoby, takie jak Waldek mogą nie mieć na to czasu i siły, ale ktoś powinien to chyba ogarnąć. Bo jak tu konstruktywnie namawiać nowych Diagnostów do wstępowania, skoro działania OSDS są tak naprawdę jawne tylko dla wtajemniczonych? To co - ludzie na słowo mają uwierzyć? Chyba nie tędy droga.

Niestety w tym co napisałeś jest dużo prawdy. Wiele już było pomysłów jak to zrobić, natomiast pomysły są realizowane, ale niechęć jest tak duża, że niczym ich nie przekonasz.
Weż tak na przykład tych co się zdecydowali wspierać OSDS (czytaj członkowie OSDS). Jestem im bardzo wdzięczny, za to że chociaż finansowo wspierają. Natomiast pomimo tego,że wspierają nas finansowo, to w fazie rozwoju Stowarzyszenia czasami otwartym tekstem mówią, że to jest za słabo,a tamto źle. Natomiast nie chcą chwalić Stowarzyszenia, za to chętnie odwojują się do innych, które nie koniecznie mają dobro diagnosty za swój cel.

Są też tacy jak Daniel, którzy przyglądają się, chętnie korzystają "za darmochę",nawet jako słup za darmo zapisał by się do organizacji. Za to pierwsi są do krytykowania wszelkich poczynań OSDS. Dlaczego?
Dlaczego tak chętnie krytykują, a wsparcia nie okazują?

Nasze środowisko jest bardzo rozproszone, Ja osobiście zaglądam w wolnym czasie na Stacje Kontroli Pojazdów do diagnostów.
Teksty w stylu:
- ze mną niech Pan nie rozmawia, idź pan do właściciela.
- Ja już jestem za stary, niech młodzi walczą,
- mogę jeszcze wiele tylko po co?

Czy może być coś lepszego niż osobisty kontakt?

Uważam, że w dzisiejszym czasie większość diagnostów nie wie co oznacza zwrot działalność non-profit. A tak boją się się o swoje stanowisko pracy, że zastanawiam się jak daleko są w stanie posunąć się wykonując pracę diagnosty?
Czy tylko zamordyzm diagnostów może przyczynić się do buntu?
Bo przecież nie chcą wpłynąć na właściciela, ani użytkownika pojazdu.
Nie chcą podnieść swojej pozycji do rangi inspektora, tylko dalej chcą diagnozować (jeżeli to robią) i klepać pieczątki. Jest to sytuacja komfortowa dla właścicieli/pracodawców i i użytkowników pojazdu, naomiast jak coś się stanie to niech nie zapominają kto jest pociągany do odpowiedzialności!!!

blakop napisał/a:
A dlaczego tak myślę?
Ano dlatego, że całe środowisko transportowe cieszy się ze wstrzymania zmian w PoRD, ale sęk w tym, że w zasadzie każdy ten fakt przypisuje sobie.
każdy przytacza, że to jego działania walnie przyczyniły się do decyzji Jarosława Kaczyńskiego.

Natomiast środowisko diagnostów to nic nie obchodzi (pomijam OSDS) więc o co masz pretensje?

blakop napisał/a:
Jeżeli OSDS ma swoje zasługi, dlaczego nie próbuje się nimi pochwalić na kanwie jakichś ogólnopolskich mediów? Naprawdę nie widzicie, że TAK TRZEBA? I powtarzam - w mojej ocenie OSDS musi zaistnieć w rozmiarze ogólnopolskim, a nie znów w wieczornej audycji radia Szczecin czy Suwałki.
Jeśli OSDS ma argumenty na to jak merytorycznie przyczyniło się do wstrzymania projektu to chętni do wysłuchania na pewno się znajdą. A taka reklama moim zdaniem jest niezbędna dla rozbudowy i wzmocnienia OSDS - czas ku temu i sposobność wydają się optymalne. Dalsze brnięcie w poufność jest na dziś strzałem w kolano.

Być może, ale OSDS już wiele zrobił dla środowiska diagnostów. Niestety diagności tak się interesują zmianami prawnymi i przyczyną ich powstania, że czasami nawet nie wiedzą, że zmianie uległo prawo.
Przykro mi to napisać, ale byłem na Stacji Kontroli Pojazdów, na której pracują diagności szkolący adeptów na diagnostów. Wyobraź sobie, że nawet oni nie wiedzą, że BRAK ŚWIATŁA POZYCYJNEGO (czytaj postojowego) skutkuje wynikiem negatywnym przeglądu!!!!!

Są wśród nas (diagnostów) osoby mające w swoim otoczeniu wielu znajomych:
- dziennikarzy
- posłów
- itp.
Natomiast czy zainteresowali ich naszą sytuacją?

Na koniec napiszę pogląd, który krąży wśród diagnostów:
Cytat:
"Co my możemy jako diagności - przecież i tak to się nie zmieni"

A ja chcę im powiedzieć tylko jedno:
Ja jestem DIAGNOSTĄ, jestem zatrudniony na tym stanowisku, a uważam, że mam już duży wpływ na zmiany w prawie jako członek OSDS.
A do malkontentów i tak nie dotrzemy.

Grzegorz Łódź 

Piwa: 5/4
Wysłany: 2018-12-19, 19:04   

ketiw38 napisał/a:
Wiele już było pomysłów jak to zrobić, natomiast pomysły są realizowane, ale niechęć jest tak duża, że niczym ich nie przekonasz.

To i ja coś od siebie.
Został stworzony specjalny dział dla adeptów na diagnostów.Sam ketiw38, otworzył go i dał mi wolną rękę. Widać jakie jest zainteresowanie. (ŻADNE). A został stworzony,aby pomagać zdającym,a nawet już będącymi diagnostami. Pomoce jakie są takie są. Liczyłem,że zdający będą stopniowo uaktualniać przykładowe testy,pytania bo to co ja zapodałem w większości jest nieaktualne (o prywatnych wiadomościach z tekstami że w teście takim a takim jest błąd,bo teraz jest tak-nie wspominam).No ale się przeliczyłem...Liczyłem,że będziemy tam wspólnie rozwiązywać problemy i dzielić się wiedzą.Że każdy udzielający się będzie także wzbogacał ten dział swoimi pomocami jakie posiada. Dla dobra wspólnego.
Ale się przeliczyłem. I tak ten dział stoi jak stoi,bo nie ma zainteresowania nawet ze strony przyszłych diagnostów. A kto już uzyskał pomoc (zdał egzamin) to z forum wyparował i ma gdzieś pomagać innym.
Przykro mi to mówić ale większość to "SĘPY" którzy patrzą tylko swój prywatny interes.

[ Dodano: 2018-12-19, 19:18 ]
A muszę powiedzieć,że po wprowadzeniu logowania dziwnie zwiększa się liczba użytkowników forum. Czyli coś w tym jest,żeby nie pokazywać wszystkim całej d...
Może będzie bardziej szanowana nasza wspólna praca :-?

wiesu 
stowarzyszony w OSDS

Piwa: 7/1
Wysłany: 2018-12-20, 07:41   

Od samego początku - (mojego początku na tym forum aby nie było pomówień, że moja historia forumowej i OSDS aktywności ma jakieś specjalne głęboko sięgające korzenie) uważałem i dalej będę uważał, że stanowimy elitę naszego zawodu. Dlatego tak jak na elitarny klub przystało powinniśmy mieć przyzwoitą fasadę z napisem wejście i strzałkę wskazującą miejsce gdzie znajduje się dzwonek z instrukcją otwierania drzwi. Wszelkie atrakcje, klubowe fotele i aromat wypalanych cygar unoszący się w trakcie naszych spotkań jak i treści rozmów jakie prowadzimy dostępny powinien być dla członków stowarzyszenia. Mamy też swoją historię, już mamy i są w niej miejsca dla osób, które być może nie spełniają statutowego warunku, bo nie są diagnostami ale dla takich ludzi muszą być miejsca honorowe. Nie wnoszę tu o tworzenie jakieś tajnej wolnomularskiej prawie loży, ale czas najwyższy mieć dla siebie odrobinę szacunku, zwłaszcza że tak trudno spotkać się z jego zewnętrznymi objawami dla naszego zawodu. Powinniśmy poświęcić nieco więcej uwagi na kreowanie tej elitarności OSDS. Jak to zrobić? Zamknięte forum to według mnie dobry kierunek. Jakieś inne pomysły pewnie też się pojawią, choć niektóre mogą wywołać co najmniej krzywy uśmiech. Pierwszy z brzegu - przejaw konfliktu interesów - naszych i pracodawców - mój pracodawca wyraził stanowczy sprzeciw przed umieszczeniem logo OSDS w obrębie identyfikatora, no cóż nie będę póki co z nim o to walczył, ale jak powiedział coś przeciwko korzystaniu w pracy z kubka z logo OSDS to zażądałem pisemnej decyzji - do tej pory nie nadeszła więc kubek choć ze sklejonym uchem dalej pracuje.

aboz 

Piwa: 6/7
Wysłany: 2018-12-20, 08:50   

ketiw38 napisał/a:
Są wśród nas (diagnostów) osoby mające w swoim otoczeniu wielu znajomych:
- dziennikarzy
- posłów
- itp.
Natomiast czy zainteresowali ich naszą sytuacją?
Niestety temat był niechodliwy i nie udało mi się wejść z nim w media ogólnopolskie. Przyczyną tego są, podobnie jak w polityce, układy. Co z tego, że uda mi się przekonać reportera/dziennikarza do zajęcia się tematem, skoro utyka on na biurku naczelnego. A jak zrobił się medialny, to ktoś z namaszczeniem góry redakcyjnej uderza do sejmu czy takich organizacji jak PISKP i mamy po ptokach. Jest jednak szansa, że po ostatniej zawierusze będzie Nam łatwiej przebić się dalej.

daniel5391 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2018-12-20, 14:37   

ketiw38 napisał/a:
Są też tacy jak Daniel, którzy przyglądają się, chętnie korzystają "za darmochę", nawet jako słup za darmo zapisał by się do organizacji. Za to pierwsi są do krytykowania wszelkich poczynań OSDS. Dlaczego?

Cytat:
którzy przyglądają się, chętnie korzystają "za darmochę"

Oj chyba nie jest to do końca prawda, bo gdybym tylko się przyglądał, to nic bym na tym forum nie pisał. Nie za bardzo też wiem, co otrzymałem lub otrzymuję "za darmochę"

Cytat:
nawet jako słup za darmo zapisał by się do organizacji

No właśnie jest dokładnie odwrotnie. Bycie słupem nigdy mnie nie interesowało a skoro nasze poglądy często się zbyt mocno różniły to .....
Zauważ, że w odróżnieniu od innych nigdy nie zadeklarowałem się, że już wysyłam zgłoszenie - lecz oni nigdy go nie wysłali.

Cytat:
Za to pierwsi są do krytykowania wszelkich poczynań OSDS

Poproszę choć jeden cytat z mojej wypowiedzi z 2018r, gdzie krytykowałem OSDS.

Cytat:
Dlaczego?

Dlatego, że są ludzi, którzy mają swój punkt widzenia i nie mają ochoty aby ktoś inny narzucał im swe wizje.

ketiw38, czy Ty jesteś pewien, że chciał byś takiego członka w organizacji jak ja????

Pomimo krytyki mojej osoby dziękuję, że tak dzielnie walczyłeś o rację diagnostów na posiedzeniach komisji sejmowej, choć niektóre z twych wypowiedzi były trochę nieskładne i może też nie zrozumiałe dla prowadzącego (lub nie chciał on ich rozumieć).

W dalszym ciągu uważam, że stała składka i wpisowe zniechęcają wiele osób do wstąpienia do organizacji. Ja osobiście wolał bym aby przystąpiło 4 diagnostów i płaciło dobrowolnie po 5 PLN miesięcznie niż jeden, który z obowiązku płacić musi 15 PLN w dodatku z góry za cały rok.

Ja doceniam Wasza pracę, wiem że jest ona związana z dużym poświęceniem (czasu i pieniędzy), ale obecny model rozwoju ODS-u jakoś za bardzo nie "trybi".

ketiw38

Piwa: 15/4
Wysłany: 2018-12-20, 15:49   

daniel5391 napisał/a:
Zauważ, że w odróżnieniu od innych nigdy nie zadeklarowałem się, że już wysyłam zgłoszenie - lecz oni nigdy go nie wysłali.
Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że Ty nie masz zamiaru.....inni chociaż pozory stwarzają.....

daniel5391 napisał/a:
Dlatego, że są ludzi, którzy mają swój punkt widzenia i nie mają ochoty aby ktoś inny narzucał im swe wizje.
A znasz takie określenie jak kompromis

daniel5391 napisał/a:
ketiw38, czy Ty jesteś pewien, że chciał byś takiego członka w organizacji jak ja????
Sorry, ale uczono mnie, że ja to du... To czy ja chcę czy nie chcę mało ma znaczenie. Pytanie jest czy ty chcesz?

daniel5391 napisał/a:
choć niektóre z twych wypowiedzi były trochę nieskładne i może też nie zrozumiałe dla prowadzącego (lub nie chciał on ich rozumieć).
Weź pod uwagę, że jestem diagnostą - nie mówcą. O dziwo w Sejmie mi gratulowali merytorycznych wypowiedzi. Natomiast wypowiedź moja jest po 36 godzinach braku snu i dużym wysiłku fizycznym i psychicznym. Co więcej nie miałem czasu jej przygotować, co nie zmienia faktu, że masz rację.

daniel5391 napisał/a:
W dalszym ciągu uważam, że stała składka i wpisowe zniechęcają wiele osób do wstąpienia do organizacji. Ja osobiście wolał bym aby przystąpiło 4 diagnostów i płaciło dobrowolnie po 5 PLN miesięcznie niż jeden, który z obowiązku płacić musi 15 PLN w dodatku z góry za cały rok.
Nie wiem czy pamiętasz, ale składka wynosiła 10 zł/miesiąc. Mogła ulec zmniejszeniu, natomiast (napiszę to przewrotnie) masowe wstępowanie do OSDS-u spowodowało, że członkowie podnieśli składkę z braku funduszy na 15 zł/miesiąc. Co więcej dalej chcą ją podnosić........Może ty się do tego przyczyniasz....

daniel5391 napisał/a:
Ja doceniam Wasza pracę, wiem że jest ona związana z dużym poświęceniem (czasu i pieniędzy), ale obecny model rozwoju ODS-u jakoś za bardzo nie "trybi".
Dziękuję. Rozumiem, że masz swoje pomysły jak to można rozwiązać, proponuję zapisz się do OSDS-u przed czerwcem 2019, przyjedź na walne, a ja z chęcią zaproponuję Ciebie na fotel Prezesa....

Grzegorz Łódź 

Wysłany: 2018-12-20, 16:16   

daniel5391 napisał/a:
że chciał byś takiego członka w organizacji jak ja????

Kolegodaniel5391, OSDS właśnie takich ludzi potrzebuje. Obserwuję Twoje wypowiedzi na forum tu i tam i muszę powiedzieć,że jesteś osobą inteligentną a przede wszystkim kompetentną w zawodzie. Twoja wiedza jest tak duża ,że inni mogą Ci tylko pozazdrościć (nawet ja). Nie wspominam o Twojej pomocy jaką udzielasz innym uczestnikom forum. Naprawdę jesteś cennym człowiekiem,który mógłby wnieść dużo dobrego do stowarzyszenia a tym samym przyczynić się do jeszcze większych sukcesów dla naszego wspólnego celu.

A odnośnie tego:
daniel5391 napisał/a:

Wiesz,jaka kwota będzie podana to i tak każdemu nie dogodzi się...
Kiedyś dałem na olx ogłoszenie że oddam za darmo wersalkę (były też jej zdjęcia) to i tak dzwoniły telefony z pytaniem-panie a ta wersalka to bardzo zniszczona?

Ja patrzę bardziej realistycznie. Takie 15zł miesięcznie to sam wiesz że za wiele się za to nie kupi. Liczyć sam papier do drukarki,tusz znaczki i itp- trochę tego idzie bo OSDS pisze i pisze.

Ale powiem tak- jestem w stanie Ci pomóc skoro nie stać Cię na razie na 15 zł miesięcznie. Jeśli wpłacisz to co piszesz 5zł/mies płatne za rok co daje 60zł, resztę wyłożę za Ciebie.
Przemyśl to bo naprawdę OSDS potrzebuje właśnie takich ludzi -bo Ty myślisz-ja chcę BYĆ diagnostą. :)

daniel5391 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2018-12-20, 16:48   

ketiw38 napisał/a:
Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że Ty nie masz zamiaru.....inni chociaż pozory stwarzają.....

Nigdy nie napisałem, że nie mam zamiaru.
I co po tych pozorach?

ketiw38 napisał/a:
znasz takie określenie jak kompromis

Znam, i nawet da się zauważyć, że z upływem czasu jesteś coraz bardziej skłonny do kompromisów.

ketiw38 napisał/a:
To czy ja chcę czy nie chcę mało ma znaczenie.

Przynajmniej wiem, że drzwi nie są dla mnie zamknięte.

ketiw38 napisał/a:
Weź pod uwagę, że jestem diagnostą - nie mówcą. O dziwo w Sejmie mi gratulowali merytorycznych wypowiedzi. Natomiast wypowiedź moja jest po 36 godzinach braku snu i dużym wysiłku fizycznym i psychicznym. Co więcej nie miałem czasu jej przygotować, co nie zmienia faktu, że masz rację.

Wiem i nie twierdzę, że ja zrobił by to lepiej.

ketiw38 napisał/a:
Nie wiem czy pamiętasz, ale składka wynosiła 10 zł/miesiąc. Mogła ulec zmniejszeniu, natomiast (napiszę to przewrotnie) masowe wstępowanie do OSDS-u spowodowało, że członkowie podnieśli składkę z braku funduszy na 15 zł/miesiąc. Co więcej dalej chcą ją podnosić........Może ty się do tego przyczyniasz...

Skoro suma składek nie wystarcza na pokrycie kosztów działalności organizacji to zasadne może być jej obniżenie, może to spowoduje wzrost liczby członków a w konsekwencji wzrost wpływów?
ketiw38 napisał/a:
Dziękuję. Rozumiem, że masz swoje pomysły jak to można rozwiązać

Nie mam pomysłu, nie jestem człowiekiem znającym się na socjotechnice, ale skoro coś nie trybi to trzeba próbować to zmienić.
Grzegorz Łódź, nie cukruj, bo się zarumieniłem.
Grzegorz Łódź napisał/a:
Ale powiem tak- jestem w stanie Ci pomóc skoro nie stać Cię na razie na 15 zł miesięcznie.

Dziękuję za chęć pomocy. Nie chodzi tu o 15 PLN/miesiąc.
Trzeba na to spojrzeć z innej strony. Przedstawiciel OSDS-u zajeżdża na jakąś przypadkową SKP i zachęca do wstąpienia, ten agitowany może by i wstąpił ale jak usłyszy, że ma 180 PLN wpisowego zapłacić jakiejś organizacji o której nawet nigdy nie słyszał (jest to całkiem realne) to raczej problem członkostwa ma z głowy i się nie zapisze. Nie tędy droga. Nie można wahających się ludzi zniechęcać. Uważam, że warunki jakie proponował SDS były dużo lepsze, bo rok członkostwa było gratis a po roku adept mógł sie określić czy chce należeć do organizacji i zapłaci składkę czy nie.

Grzegorz Łódź 

Wysłany: 2018-12-20, 17:02   

daniel5391 napisał/a:
nie cukruj, bo się zarumieniłem.

Ale to są fakty.
daniel5391 napisał/a:
jakiejś organizacji o której nawet nigdy nie słyszał (jest to całkiem realne) to raczej problem członkostwa ma z głowy i się nie zapisze.

Zgadza się i całkiem realne jest to,że taki ktoś nie słyszy,że przepisy się zmieniły....(widzi tylko swój kantorek i ...) A takich akurat nie żal i OSDS takich nie potrzebuje. :)

Mecher 
OSDS

Piwa: 15/7
Wysłany: 2018-12-20, 17:03   

Jakoś na ZUS każdy płaci mimo, że większość ma guzik z tego. A przecież jakoś nikogo nie pytali. Nikt deklaracji nie wypełniał.

Za działkę taką z POD tez trzeba roczne składki płacić. W dobie kapitalizmu nawet wpierdziel za darmo nie dają.

W zeszłym roku pół roku byłem bez pracy. Składkę mimo to zapłaciłem i nie kwiliłem.
Zapłąciłęm bo chciałem. Więc jak ktoś chce da radę. Jak nie chce to szuka dziury w całym.
Więc takie gadanie ile by wystarczyło, to tylko wymówka.

Jakby było za darmo i tak wielu by nie wstąpiło, bo nie chciałoby się im nawet deklaracji wypełnić.

Taka rzeczywistość.

Grzegorz Łódź 

Wysłany: 2018-12-20, 17:07   

Mecher napisał/a:
Jakby było za darmo i tak wielu by nie wstąpiło, bo nie chciałoby się im nawet deklaracji wypełnić.

No chyba,że program by to zrobił ;-)
Mecher napisał/a:
Taka rzeczywistość

Dokładnie. To program się pomylił nie diagnosta-takie tłumaczenia też słyszałem.

cezary

Piwa: 9/3
Wysłany: 2018-12-20, 17:09   

daniel5391 napisał/a:
ma 180 PLN wpisowego zapłacić jakiejś organizacji o której nawet nigdy nie słyszał (jest to całkiem realne) to raczej problem członkostwa ma z głowy i się nie zapisze.

z tym się nie zgodzę, diagnosta który śledzi na bieżąco wszystko to co dotyczy jego pracy (przepisy obowiązujące, ich zmiany, hierarchię nadzoru itd. itp) praktycznie nie mógł nie usłyszeć o OSDS, to czy się ze stowarzyszeniem utożsamia to druga strona medalu.

Grzegorz Łódź 

Wysłany: 2018-12-20, 17:26   

cezary napisał/a:
z tym się nie zgodzę,

A ja wręcz przeciwnie też widzę Kolegę cezary, w stowarzyszeniu.Szacunek dla wiedzy jaką posiadasz Kolego. Takich trzeba nam więcej. :)

wiesu 
stowarzyszony w OSDS

Piwa: 7/1
Wysłany: 2018-12-21, 07:37   

daniel5391 napisał/a:

Dziękuję za chęć pomocy. Nie chodzi tu o 15 PLN/miesiąc. .

To w Twoim przypadku o co?? Skoro piszesz dalej
daniel5391 napisał/a:
Trzeba na to spojrzeć z innej strony. Przedstawiciel OSDS-u zajeżdża na jakąś przypadkową SKP i zachęca do wstąpienia, ten agitowany może by i wstąpił ale jak usłyszy, że ma 180 PLN wpisowego zapłacić jakiejś organizacji o której nawet nigdy nie słyszał ...

Pogrubienie jest moją ingerencją w Twój tekst - wydaje mi się, że nie spełniasz tego warunku. Wiesz co to jest OSDS, co robi stowarzyszenie i co więcej możesz wskazać konkretne osoby ze stowarzyszenia, których dokonania są już udokumentowane - nie jesteś przypadkowym diagnostą. Dostajesz koleżeńską, konkretną propozycję, że z racji Twojej forumowej postawy jest ktoś chętny by współfinansować Twoją obecność w OSDS. Raczej głosów protestu nie słychać więc o co chodzi tak naprawdę? Przecież nie jesteś rzecznikiem przypadkowych diagnostów. Może jak w starym kawale o milicjantach gdzie nigdy nie wiadomo ilu ich potrzeba do wymiany żarówki?
Wszyscy widzą że wystarczy jeden ale... żarówka musi jeszcze chcieć. Może w końcu trzeba zechcieć?

Odpowiedz do tematu