|
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*
|
Z Onet |
Autor |
Wiadomość |
DARIO64
Najlepsiejszy kolega neopierzonego

Pomógł: 31 razy Dołączył: 16 Lut 2013 Posty: 2872 Skąd: mazowieckie
Piwa: 18/1 |
Wysłany: 2015-04-28, 16:55
|
|
|
http://moto.onet.pl/aktua...mochodow/rhrvwg |
_________________ Jeśli moja odpowiedź okazała się przydatna – PROSZĘ wesprzyj Ogólnopolskie Stowarzyszenie Diagnostów Samochodowych. Będziemy zaszczyceni jeśli do nas dołączysz. http://osds.org.pl
Kto pyta nie błądzi .
By Ania Dąbrowska : Kto pyta wciąż ,niewiele wie .
 |
|
|
|
 |
DARIO64

Wysłany: 2015-10-14, 15:11 Bida
|
|
|
http://onet.tv/k/nadrogac...-to-bida/zlsd05 |
_________________ Jeśli moja odpowiedź okazała się przydatna – PROSZĘ wesprzyj Ogólnopolskie Stowarzyszenie Diagnostów Samochodowych. Będziemy zaszczyceni jeśli do nas dołączysz. http://osds.org.pl
Kto pyta nie błądzi .
 |
|
|
|
 |
DARIO64

Wysłany: 2015-10-15, 20:19
|
|
|
http://moto.onet.pl/nadro...budowany/jeejs2 |
Kto pyta nie błądzi .
 |
|
|
|
 |
ketiw38

Pomógł: 16 razy Dołączył: 18 Lut 2013 Posty: 3891 Skąd: Dolnośląskie
Piwa: 15/4 |
Wysłany: 2015-10-15, 22:50
|
|
|
Taki mały kwiatek dla 19 latka
Cytat: | Honda CBR 600 F Sport model 2002
111.00 KM (81.0 kW)) przy 12500 RPM |
Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi |
|
|
|
 |
Rocka Rolla

Pomógł: 7 razy Dołączył: 27 Wrz 2015 Posty: 1764 Skąd: zza płota
Piwa: 4/3 |
Wysłany: 2015-10-16, 10:00
|
|
|
Ja nie wiem o co, a co?
Czyżby policjant miał stwierdzić organoleptycznie stan blokady, czy użyć klasyki „uzasadnionego przypuszczenia”, no i dalej zaś co? Wiem, wiem. Organ dużo może, ale mi idzie o to, niech sobie 'panie robio co chco', aby finał tych i podobnych zdarzeń odbywał się bez udziału SKP w blokowanym temacie. Bo tak, to aby sam kłopot.
Podobnie jak z tym ważeniem do masy własnej. Pojedzie toto na hamownię z silnikiem zakołkowanym tylko na pomiar, albo lewy kwit na stację dostarczy. Sensu w tym wcale. Jak już wymyślili 35 kW to niech blokują na amen. Podobnie jak te nowe Diesle, których nie idzie wkręcić na maxa przy zadymieniu nawet. Inaczej, to odwieczna gra w kotka i myszkę dalej trwa. Dziś 47 koni, a jutro 110. Po mojemu zbędne w tym wszystkim diagnosty 'kwity'. Ani to pomierzyć, ani to sprawdzić, a idzie zapewne o pozytywny wynik. Proszę bardzo; dokument z hamowni, opinia rzeczoznawcy i z tym po dowód jak zatrzymany.
Niestety nie interesuje mnie larum, że to droga zabawka i kiedyś gdy użytkownik wiek pełnej mocy osiągnie będzie można zdjąć kaganiec. Trudno. Życie. To ja stary byk ledwie 125 ccm popyrkać sobie mogę, a tu masz...
Blokować albo karać tak, a najlepiej odbierać raz na zawsze ledwie co zdane prawko tej kategorii, aby na samą myśl odechciewało się odblokowywania. Złagodnieje, a w międzyczasie podrośnie do większych uprawnień. O! Wykombinować, że za złamanie zasad okres karencji do nowego prawka plus trzy lata. Można jeszcze oflagować się pod sejmem i domagać zmian w ustawach. Pogoda akuratna.
Proszę nie odpisywać w stylu „a co cię to... a co mnie to... co po badaniu”. Otóż mam taką manierę, że moja robota coś więcej znaczy niż pół godziny ważne zaświadczenie. A tłumaczyć się i po sądach latać jakoś tak mocy brak. |
_________________ życie to niejebajka - życie to jebitwa
no woman, no cry - no hashish, no fly |
|
|
|
 |
ketiw38

Wysłany: 2015-10-16, 10:04
|
|
|
Rocka Rolla napisał/a: | albo karać tak, a najlepiej odbierać raz na zawsze ledwie co zdane prawko tej kategorii, aby na samą myśl odechciewało się odblokowywania. |
Właśnie o to chodzi, że klient nie mógł kierować tym motocyklem, pomimo "zdławienia" mocy.
Już nie powinien na nim odjechać od momentu zatrzymania przez policję |
|
|
|
 |
Rocka Rolla

Wysłany: 2015-10-16, 10:13
|
|
|
A uprzejmy byś był cokolwiek jaśniej w temacie tego filmu, bo ja nie wiem przypadkiem czy na inny odcinek nie popatrzyłem. |
|
|
|
 |
DARIO64

Wysłany: 2015-10-16, 10:53
|
|
|
Rocka Rolla napisał/a: | A uprzejmy byś był cokolwiek jaśniej |
Ograniczenie mocy dla kategorii A2 nie może być większe niż 50% . |
Kto pyta nie błądzi .
 |
|
|
|
 |
ketiw38

Wysłany: 2015-10-16, 10:57
|
|
|
Rocka Rolla napisał/a: | cokolwiek jaśniej w temacie tego filmu |
DARIO64 napisał/a: | http://moto.onet.pl/nadrogach/wie-pan-co-by-bylo-jakby-to-byl-teren-zabudowany/jeejs2 |
Chodzi o ten filmik.
Chłop jechał motorem:
Cytat: | Honda CBR 600 F Sport model 2002
111.00 KM (81.0 kW)) przy 12500 RPM
| podobno zdławionym do 35 kW.
Posiadał prawo jazdy:
Cytat: | Kategoria A2 prawa jazdy uprawnia do kierowania:
motocyklem o mocy nieprzekraczającej 35 kW i stosunku mocy do masy własnej nieprzekraczającym 0,2 kW/kg, przy czym nie może on powstać w wyniku wprowadzenia zmian w pojeździe o mocy przekraczającej dwukrotność mocy tego motocykla, |
81 kW dzielone na 35 kw = 2,314
Chyba nie zaprzeczysz, że 2,314 jest większe od 2
Wierz mi, że kierowca dobrze wiedział czym jedzie.
Szkoda, że Policjant tego nie sprawdził |
|
|
|
 |
adam1501
Otrzymał 18 piw(a) |
Wysłany: 2015-10-16, 11:04
|
|
|
ketiw38 napisał/a: | Szkoda, że Policjant tego nie sprawdził |
Bo najważniejsze to statystyka. Zatrzymany, wypisany, statystyki rosną i wszystko gra, oprócz porządku. |
|
|
|
 |
Rocka Rolla

Wysłany: 2015-10-16, 12:00
|
|
|
DARIO64 napisał/a: | Ograniczenie mocy dla kategorii A2 nie może być większe niż 50% . | - no wszystko zgoda.
Padło wyżej, że organ dużo może i zdaje się kontroli ruchu drogowego poświęcony jest cały dział V w stosownej ustawie. Tylko teraz weź i szukaj parametrów. Gdyby w dowodzie była podawana "prawdziwa" moc, albo jakaś uwaga w adnotacjach przykładowo "ograniczenie mocy kat. A2", to jeszcze jak cię mogę, można pocyrkować, a tak... Dzwonić po dealerach, rzeczoznawcach, katalogach i o dane techniczne dopytywać. Kontrola byłaby co najmniej żałosna. Nie bardzo widzę możliwość sprawdzenia parametrów tej Hondy podczas takiej kontroli.
ketiw38 napisał/a: | Wierz mi, że kierowca dobrze wiedział czym jedzie. | - wiedział, wiedział dlatego mało co interesował go ekran. |
|
|
|
 |
DARIO64

Wysłany: 2015-10-16, 12:41
|
|
|
Rocka Rolla napisał/a: | Nie bardzo widzę możliwość sprawdzenia parametrów tej Hondy podczas takiej kontroli. |
I jak to słusznie zostało zauważone ,pochylą się nad tym dopiero jak ktoś zginie. |
Kto pyta nie błądzi .
 |
|
|
|
 |
J Stępień
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2013 Posty: 649 Skąd: Bełchatów
Postawił 2 piw(a) |
Wysłany: 2015-10-16, 13:13
|
|
|
Rocka Rolla napisał/a: | Gdyby w dowodzie była podawana "prawdziwa" moc, albo jakaś uwaga w adnotacjach przykładowo "ograniczenie mocy kat. A2", |
A to ja mając wiekowe (40lat) PJ nie mógłbym sobie pośmigać, gdybym pożyczył od niego ten motocykl. |
|
|
|
 |
Rocka Rolla

Wysłany: 2015-10-16, 14:00
|
|
|
Zaraz, zaraz kolego J Stępień, bo mi trza powoli, wiec jakiej kategorii posiadasz uprawnienia do kierowania, że chcesz takiego rumaka dosiadać? |
|
|
|
 |
J Stępień
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2013 Posty: 649 Skąd: Bełchatów
Postawił 2 piw(a) |
Wysłany: 2015-10-16, 15:57
|
|
|
Kategoria A uzyskana w 1970r. Przecież pisałem, że jest wiekowe. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|