To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*

Sprawy organizacyjne - Co robi OSDS?

zbych1916 - 2019-01-23, 08:09

aboz napisał/a:
Jak widać nie wiesz jak sytuacja wyglądała w rzeczywistości.

Mylisz się kolego, interesowałem się tematem.Bardzo duży wpływ miał pan minister Gowin,który jest bardzo mocno powiązany z ojcem Rydzykiem. Który stanął w obronie branży transportowej w ogólnym tego słowa znaczeniu
aboz napisał/a:
Jak PIS chce coś wprowadzić, to wprowadzi

Jakby prezes chciał to by ustawa przeszła i nikt by nic nie zrobił

biker100 - 2019-01-23, 08:41

zbych1916 napisał/a:
Bardzo duży wpływ miał

Panowie sukces ma zawsze wielu ojców, a porażka sierota jest...

Za dożo polityki wkrada się w temat zatem proszę o powrót do sedna.

ketiw38 - 2019-01-23, 08:52

Zapomniałem napisać najważniejsze.
OSDS pomógł już wielu diagnostom. Za pomoc oczekiwaliśmy zapisania się do OSDS lub wpłaty na cele statutowe,
Niestety po uzyskaniu pomocy zapominają wszyscy, że istnieje OSDS. :-o

zbych1916 - 2019-01-23, 09:03

Pytanie mam.Czy myśleliście o tym, żeby wprowadzić opłaty za korzystanie z niektórych działów ?
Chodzi o to ,żeby nie będąc członkiem OSDS mieć dostęp do materiałów zgromadzonych na forum

biker100 - 2019-01-23, 09:04

zbych1916 napisał/a:
żeby wprowadzić opłaty za korzystanie z niektórych działów forum ?
nie myśleliśmy.
Anonymous - 2019-01-23, 09:11

blakop napisał/a:
A który to poseł był?

To podobno poseł Szramka z Kukiz 15 rozmawiał z Prezesem Kaczyńskim, pod namową członków strony społecznej, ale kto miał największy wpływ na posła Szramkę tego nie wiem. Poseł Szramka wspominał w swojej wypowiedzi między innymi o rozmowie z przedstawicielem środowiska diagnostów, ale z kim tego nie powiedział.

ketiw38 - 2019-01-23, 11:01

zbych1916 napisał/a:
Chodzi o to ,żeby nie będąc członkiem OSDS mieć dostęp do materiałów zgromadzonych na forum

Nam też chodzi o to, żeby większość miała dostęp, ale wpierw myślimy o tym jak zachęcić naszą społeczność - diagnostów - aby chcieli się zrzeszyć.
Dlatego zaczęliśmy zamykać niektóre działy dla niezrzeszonych.

J Stępień - 2019-01-23, 12:31

180 zł wpisowego od razu to dość duża suma na początek, która wpływa na decyzję zapisania. A gdyby tak na start 90zł + dokumenty i drugie 90zł w ciągu pół roku i wtedy dopiero przyjęcie do OSDS-u?
Logen - 2019-01-23, 12:35

Ja mam kilka zastrzeżeń do blokowania forum dla osób nie będących zrzeszonych w OSDS. A mianowicie w lokalizacji cech identyfikacyjnych mam dostęp do większości marek pojazdów, ale np. nie mogę wejść w folder lexusa w pojazdach do 3,5 tony. Rozumiem blokowanie treści przeznaczonej dla członków stowarzyszenia, ale blokować wybrane marki pojazdów w cechach identyfikacyjnych ??
Anonymous - 2019-01-23, 14:21

ketiw38 napisał/a:
zbych1916 napisał/a:

Nam też chodzi o to, żeby większość miała dostęp, ale wpierw myślimy o tym jak zachęcić naszą społeczność - diagnostów - aby chcieli się zrzeszyć.
Dlatego zaczęliśmy zamykać niektóre działy dla niezrzeszonych.

Zamiast się otwierać na środowisko to się zmykacie. Chyba nie tędy droga.
Mam lepszy pomysł, a mianowicie zatrudnijcie wszystkich diagnostów z całej Polski, a później ich wynajmujcie stacją kontroli pojazdów i jak tego dokonacie to będziecie pływać w pieniądzach. ;)

DARIO64 - 2019-01-23, 14:25

Logen napisał/a:
nie mogę wejść w folder lexusa

W sobotę ta liczba się zwiększy .

JuHas - 2019-01-23, 14:47

rewers napisał/a:
...zatrudnijcie wszystkich diagnostów z całej Polski, a później ich wynajmujcie stacją kontroli pojazdów..... ;) [/quote]
Piłeczka w twoim ogródku. Działaj :D

Anonymous - 2019-01-23, 15:26

OK - już działam.
Mecher - 2019-01-23, 18:10

J Stępień napisał/a:
180 zł wpisowego od razu to dość duża suma na początek, która wpływa na decyzję zapisania.

Myślisz, że jak członkostwo byłoby bezpłatne to dużo więcej by się zapisało ?
Śmiem wątpić, według mnie to nie kwestia 15 zł miesięcznie a lenistwo lub zwyczajne niechciejstwo. Bo jak coś, to napiszę problem na forum (jak nie tym, to za ścianą) to i tak pomogą, a reszta mnie nie obchodzi. Oczywiście do następnego ustalenia roku prod., rej. jakiegoś wynalazku, czy innych kwestii dotyczących badań dodatkowych.

Więc jak zrzucić na coś winę, to najłatwiej na kwestie finansowe.

Ze mna tez tak było. Jak się dowiedziałem o OSDS to nie kwestia pieniędzy, tylko nie chciało się wypełnić i wysłać deklaracji.
Tak naprawdę potrzebowałem zachęty, dopingu, lub zwyczajnie kopa w dupę :mrgreen:

Tylko dlaczego się w tym powtarzam ? A i tak na następnej stronie znów ktoś o pieniądzach będzie pisał ...

DARIO64 - 2019-01-23, 19:04

rewers napisał/a:
Zamiast się otwierać na środowisko to się zmykacie.

Odwrócę :Środowisko zamiast się otworzyć na OSDS ,to się zamknęło.
Otwarci byliśmy przez 6 lat.
Teraz proszę mnie zmotywować do tego żebym robił ,to co robię .Poświęcał swój prywatny czas .
Klepania po plecach mam dość.