To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*

Sprawy organizacyjne - Co robi OSDS?

J Stępień - 2019-01-24, 11:30

"Przepraszam, ale skąd mogłem wiedzieć, że jesteś członkiem OSDS-u"

Gdybyś spojrzał w mój profil to byś zobaczył i przeczytał. Także w innych profilach też jest napisane kto jaką ma funkcję.

wiesu - 2019-01-24, 16:19

rewers napisał/a:

...Na razie życzę Panu i członkom stowarzyszenia wszystkiego najlepszego, a jak się spotkamy to się Panu przypomnę...

Powiało grozą co najmniej jak wtedy gdy Zły Wilk wpadł do naszego lasu ... " jak się w końcu spotkamy Czerwony Kapturku to zrobię Ci to samo co Twojej babci, a teraz śpij spokojnie i rośnij zdrowo"

Wydaje mi się również, że moje stanowisko wyrażone w poście powyżej jest zgodne z duchem statutu, bo np nigdzie nie obiecujemy pomocy każdemu diagnoście, o a pomoc trzeba się do nas zwrócić.

markes30 - 2019-01-25, 10:46

DARIO64 napisał/a:
Mecher napisał/a:
A ktoś tu się chwalił jakimś radcą w rodzinie czy kimś podobnym. Teraz jakoś nie mogę tego znależć.

https://forum.osds.org.pl/viewtopic.php?t=2237&postdays=0&postorder=asc&start=45
Markes cytował, tylko mógłby napisać skąd ten cytat wziął.

Rewers się chwalił prawnikiem w rodzinie ale jak widać wycofał się z zaoferowanej pomocy i prze-edytował wcześniejszy wpis.

blakop - 2019-01-25, 10:47

Pewnie już tu nie zawita. No w sumie mi też by było głupio :)
daniel5391 - 2019-01-25, 14:03

DARIO64 napisał/a:
Logen napisał/a:
nie mogę wejść w folder lexusa

W sobotę ta liczba się zwiększy .

Była kiedyś fajna strona z lokalizacjami VIN ale w 2014 lun 2015 r został zablokowany do niej dostęp.
Odpowiedzią OSDS-u było utworzenie "katalogu" lokalizacji nr VIN dla diagnostów tak aby żadna komercyjna firma nie pożywiła się darmową pracą tych, którzy podsyłali w dobrej wierze lokalizacje VIN-ów.
Widzę, że kierownictwo OSDS-u dostało amnezji i podąża droga firmy komercyjnej żerując na pracy diagnostów, którzy aktywnie brali udział w tworzeniu waszego katalogu pomimo braku przynależności do OSDs-u! Ja sam zamieściłem tam kilkadziesiąt lokalizacji a teraz w nagrodę chce mnie się pozbawić dostępu do tego działu forum!
BRAWO! Poparcie środowiska dla OSDS-u zapewne znów wzrośnie!
Kiedy mam się spodziewać całkowitej blokady forum?
Będzie to kolejna nagroda dla aktywnych diagnostów.
Ja pisać TU w sumie nic nie muszę, zwłaszcza, że 99% moich postów to odpowiedzi a 1% to pytania.
APELUJĘ O ROZWAGĘ

DARIO64 - 2019-01-25, 14:52

daniel5391 napisał/a:
Ja sam zamieściłem tam kilkadziesiąt lokalizacji a teraz w nagrodę chce mnie się pozbawić dostępu do tego działu forum!

Kłania się czytanie ze zrozumieniem .
Cytat:
Stopniowo dostęp do materiałów udostępnianych przez członków OSDS ,będzie tylko dla nich
.
Mecher - 2019-01-25, 15:07

blakop napisał/a:
No w sumie mi też by było głupio :)

Dobry żart tymfa wart :-)

blakop - 2019-01-25, 15:28

Daniel - chodzi o to, że te wpisy które Ty umieściłeś będą dla Ciebie widoczne. Ale to co umieszczają członkowie osds już nie będzie dla Ciebie widoczne.
biker100 - 2019-01-25, 16:11

daniel5391 napisał/a:
BRAWO! Poparcie środowiska dla OSDS-u zapewne znów wzrośnie!
ja to Danielu czekam na Twoje poparcie... <nie powiem> <nie powiem> <nie powiem>
daniel5391 - 2019-01-25, 16:32

biker100, nie powiedziałem nie. Nawet byłbym skłonny powiedzieć tak ale ostatnie wydarzenia znów mnie zniechęciły.
blakop napisał/a:
chodzi o to, że te wpisy które Ty umieściłeś będą dla Ciebie widoczne. Ale to co umieszczają członkowie osds już nie będzie dla Ciebie widoczne.

Ja natomiast jestem zdania, że nie zmienia się reguł gry podczas gry.
Kiedyś przystąpiłem do takiego OFE, któro obiecało mi zmniejszanie prowizji z 5% do 0% po 15 czy 20 latach przynależności. Wiecie co się stało? Po 5 latach dowalili mi maksymalną stawkę ustawową, chyba 8 %. Nie muszę chyba mówić jak ta przygoda z OFE się kończyła i co myślę o całym systemie emerytalnym.

Pamiętacie z Misia: Nie bądźmy Pewexami....

[ Dodano: 2019-01-25, 16:36 ]
Nie bardzo wiem jaki jest cel działania organizacji?
Z jednej strony niby chcecie pomagać diagnostom, tworzyć dla nich lepsze prawo a z drugiej zabieracie im to co sami stworzyli.
Jakoś trudno mi to zrozumieć :cry:

blakop - 2019-01-25, 18:07

Daniel - rozumiem Twoje rozgoryczenie. Zresztą z tym katalogiem problem jest taki, że jakby go tak dokładnie go przeanalizować, to kto wie czy większą jego część nie stworzyły osoby nie będące członkami... A nawet jeśli nie większą to z pewnością znaczącą.
Ten problem na pewno trzeba jakoś rozwiązać.

Z drugiej strony coraz więcej osób ma roszczeniowy stosunek do takich organizacji - szuka plusów z faktu przynależności do stowarzyszenia. Omawiany katalog mógłby z pewnością takim magnesem (czy choćby jego częścią) być, ale jeśli ma być tak naprawdę dostępny dla każdego, to gdzie tu niby korzyść z uczestnictwa w organizacji? Temat naprawdę ciężki i chyba trudno tu o jakiś "złoty środek".

Dla mnie problem jaki się tu wyłania w kontekście Daniela jest jednak inny. Dlaczego tak wartościowy Diagnosta i członek tej społeczności, o trudnym do przecenienia potencjale merytorycznym nie jest członkiem OSDS?

Stawiam to pytanie jako otwarte do wszystkich. Może pozwoli nam ono zrozumieć istotę pewnych problemów? Choć nie ukrywam, że może sam Daniel naświetli temat wprost.

ketiw38 - 2019-01-25, 18:52

blakop napisał/a:
Dlaczego tak wartościowy Diagnosta i członek tej społeczności, o trudnym do przecenienia potencjale merytorycznym nie jest członkiem OSDS?
Bardzo dobre pytanie. Może On sam odpowie?
daniel5391 - 2019-01-25, 19:12

Postaram sie odpowiedzieć w wolnej chwili.
DARIO64 - 2019-01-25, 19:19

Może kiedyś policzę osoby niebędące członkami OSDS a które wrzucały materiały . Wtedy Daniel zobaczy w jakiej jest elicie.
Stworzyliśmy platformę do samopomocy ,członkowie ze swoich składek ją utrzymują a chętnych do pomagania innym niewielu.

biker100 - 2019-01-25, 20:02

blakop napisał/a:
Dlaczego tak wartościowy Diagnosta i członek tej społeczności, o trudnym do przecenienia potencjale merytorycznym nie jest członkiem OSDS?

jeżeli mogę postawię tezę, że pokutuje tu jeszce polaryzacja w poglądach i ich wyrażaniu z członkami OSDS-u w początkowym okresie funnkcjonowania naszej organizacji.

daniel5391 napisał/a:
Nie bardzo wiem jaki jest cel działania organizacji?

Danielu, bardzo dobrze rozumiesz, to Twoje słowa:
daniel5391 napisał/a:
...chcecie pomagać diagnostom, tworzyć dla nich lepsze prawo