Media - Mała tablica rejestracyjna
blakop - 2018-10-29, 12:36
Grzegorz Łódź napisał/a: | No podał-"stosowanie załącznika nr 5....." |
Załącznik nr 5 mówi coś o zatrzymywaniu dowodów? Grzesiu - obudź się!
Ja pytam o podstawę z art.132 PoRD - pod jaki punkt i dlaczego mam podciągnąć zatrzymanie DR z powodu małej tablicy?
Pomijając, że literalnie pojazd ze zmniejszonym miejscem na tablice NIE NARUSZA warunków technicznych!!
Przepis jest precyzyjny. Niestety znaleźli się tacy interpretatorzy jak w Łodzi, co nawet zdanie "Ala ma kota" potrafią zinterpretować na kilkanaście sposobów.
Grzegorz Łódź - 2018-10-29, 12:43
blakop napisał/a: | Przepis jest precyzyjny. Niestety znaleźli się tacy interpretatorzy |
Zobaczysz,że będzie ich więcej.....
Bo tak naprawdę chodzi tylko o to,że zaczyna brakować pomniejszonych TR.
[ Dodano: 2018-10-29, 12:44 ]
blakop napisał/a: | jak w Łodzi |
Jest ok.
cezary - 2018-10-29, 13:01
było wrzasku co niemiara o aferę silnikową (oprogramowanie) vw, pisma,zalecenia, rejestry i nie wiem co jeszcze i jakoś ucichło, z tym będzie podobnie.
blakop - 2018-10-29, 13:35
Niech sobie WK same poszukają w bazie na początek auta inne niż amerykańskie i im podobne, które z dużą dozą prawdopodobieństwa mogą nie mieć pomniejszonych miejsc i wzywają właścicieli...
Tylko to trzeba się trochę znać. Autor pisma się nie zna, więc robi jak umie, a umie niewiele - nawet podpisać się prawidłowo nie potrafi (pieczęci "z up." nie używa się na takich pismach).
No ale jak SKP nie potrafią się postawić i przywołać takiej osoby do porządku, tylko pozwalają się wykorzystywać w każdej sprawie to tak potem jest...
Anonymous - 2018-10-29, 13:54
blakop napisał/a: | No ale jak SKP nie potrafią się postawić | To niesprawiedliwe co piszesz WK ma problem z małą TR. Dla mnie każda TR jest ok, tylko ta podstawa pod TR ... Chce klient zachować małą TR ? Wystarczy, że zmieni zderzak na "amerykański" "japoński" lub indywidualnie zaprojektowany z małym polem pod TR np do rajdówki. Zakładać racjonalność zachowań klientów w Polsce , bezcenne
blakop - 2018-10-29, 14:13
Po prostu jako naród nie dorośliśmy do pewnych rozwiązań.
Jako diagnosta odmówił bym dostosowania się do tego pisma i wysłał do WK pisemna informacje w tej sprawie.
Wynik badania N, albo tak jak piszesz ma przerobić miejsce.
Grzegorz Łódź - 2018-10-29, 16:07
Dopytam-a to miejsce na TR o jakich wymiarach ms być?
Bo w załączniku nr 5 jest tak:
"1. Miejsce przewidziane do umieszczenia tylnej tablicy rejestracyjnej powinno stanowić równą, prostokątną powierzchnię o następujących minimalnych wymiarach:
1) dla pojazdów samochodowych mających cztery i więcej kół:
a) szerokość 520 mm i wysokość 120 mm albo
b) szerokość 340 mm i wysokość 240 mm;"
Anonymous - 2018-10-29, 16:13
A jakie wymiary ma mała TR ?
Rocka Rolla - 2018-10-29, 18:18
305 X 114
blakop - 2018-10-29, 18:27
Jest tak samo wysoka jak normalna jednorzędówka, tylko węższa... dokładnie taka jak z kolei szerokość dwurzędówki
Domyśl się dlaczego.
Anonymous - 2018-10-29, 19:23
Rocka Rolla napisał/a: | 305 X 114 |
Trochę to inne Blakop wymiary jak mówisz.
Zaraz się okaże, że za podstawę pod małą TR to i N nie można będzie dać .
[ Dodano: 2018-10-29, 19:32 ]
Grzegorz Łódź napisał/a: |
"1. Miejsce przewidziane do umieszczenia tylnej tablicy rejestracyjnej powinno stanowić równą, prostokątną powierzchnię o następujących minimalnych wymiarach: |
Zdefiniowali minimalny wymiar , czyli maksymalny może być jakikolwiek ?
blakop - 2018-10-29, 20:30
Jarolud napisał/a: | Trochę to inne Blakop wymiary jak mówisz. |
Tablica pomniejszona jest dokładną kopią tablicy jednorzędowej jeśli chodzi o wysokość i dokładną kopią tablicy dwurzędowej jeśli chodzi o szerokość. Ma wymiary 305x114, a tablice normalne:
- 520 x 114 (jednorzędowe)
- 305 x 214 (dwurzędowe)
Chodzi o to, żeby producenci tablic mogli je produkować na dotychczasowym sprzęcie - bez konieczności inwestowania w nowe matryce. Dopasowanie do jakichkolwiek rzeczywistych wymiarów tablic z rynku USA czy Japonii nie miało tu znaczenia.
Jeszcze czegoś nie rozumiesz Jarku?
Anonymous - 2018-10-29, 20:47
Kiedy ja o podstawie pod małą TR mówię , nadążasz Blakopie ?
blakop - 2018-10-29, 21:32
Zapytałeś:
Jarolud napisał/a: | A jakie wymiary ma mała TR ? |
Paprock odpowiedział:
Rocka Rolla napisał/a: | 305 X 114 |
Ja dopowiedziałem, że to szerokość dwurzędowej i wysokość jednorzędowej.
Po czym Ty piszesz:
Jarolud napisał/a: | Trochę to inne Blakop wymiary jak mówisz. |
Tak to wygląda post po poście.
A teraz nagle się okazuje, że wcale nie pytasz o tablice... A o co? O wagę właściciela żółtego seicento?
JARKU - JAK NIE ZACZNIESZ MYŚLEĆ CO PISZESZ TO SKOŃCZĘ ROZMOWY Z TOBĄ.
Może u Sungka takie żenujące zagrywki na forum działają, ale tu nie...
Grzegorz Łódź - 2018-10-29, 21:45
Jarolud napisał/a: | Zaraz się okaże, że za podstawę pod małą TR to i N nie można będzie dać . |
Gdzie Twoja pewność siebie się podziała? Przez osiem stron "bicia piany" przepisy są cały czas takie same. Tu nic się nie zmieniło.
|
|
|