To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*

Media - W radiu eksperci?

ketiw38 - 2015-06-22, 09:00
Temat postu: W radiu eksperci?
Co prawda stara audycja z 2013 r, ale warto posłuchać jakie brednie opowiada "ekspert" Wojciech Drzewiecki z instytutu samochodowego SAMAR.

http://www.polskieradio.p...czne-po-polsku-

No właśnie - eksperci eh ...............

ketiw38 - 2015-06-22, 12:51

Zapomniałem napisać, że należy posłuchać <rotfl>

A szczególnie od 3.40'

aboz - 2015-06-24, 13:50

ketiw38, możesz mi powiedzieć co Ci nie pasuje w wypowiedziach p. Drzewieckiego? Bo póki co dosłuchałem się wielu rzeczy, o których sami mówimy np. że to system jest zły, że błędem było oddanie SKP w ręce prywatne itp.
cortez76 - 2015-06-24, 22:27

zwyczajne pogaduch o których słychać w każdym kącie naszego środowiska.
ketiw38 - 2015-06-25, 06:03

O tym jak wykonywał osobiście przegląd na stacji ................... Jeżeli wam pasują takie kwiatki to nie dziwię się, że wszystko u nas jest w porządku. Dla mnie z ust eksperta słowa takie nie powinny paść.

Być może jest to ekspert w dziedzinie motoryzacji, ale .....................

Tylko w Warszawie można wykonać przegląd ...................... ale jeżeli tak się wykonuje w Warszawie...................

A poza Warszawą to .......................hulaj dusza?

cortez76 - 2015-06-25, 09:20

to faktu masz racje jako ekspert od brd to trochę wstyd , a może chciał chłopaków sprawdzić?
aboz - 2015-06-26, 08:57

ketiw38, ale przecież powiedział dokładnie jak to wygląda. Mało tego, nie dosłuchałem się żeby pojechał poza Warszawę po pieczątkę. Skoro gość mówi o patologii, to ocenił naszą rzeczywistość taką jaką ona jest i to z punktu widzenia kierowcy/właściciela pojazdu i eksperta w jednym.. Jak inaczej z tym walczyć? Nie mówiąc jakie są fakty nic nie zdziałamy. Wybacz prezesie, ale z naszych ust też padają zarzuty, że jest masa poczt i innego badziewia w systemie badań technicznych, to dlaczego człowiek zajmujący się badaniem rynku motoryzacyjnego ma nie mówić o tym na głos. A co do sprawy przeglądu to przecież normalnym jest, że jeśli ktoś wykonuje dla Ciebie jakąś usługę i za nią płacisz a czegoś brakuje, to zazwyczaj kończy się to uzupełnieniem braków. I tak zapewne podeszłoby wielu kierowców. Jednak w przypadku badań technicznych sprawa wygląda inaczej, o czym pan Drzewiecki przekonał się na własnej skórze.
adam1501 - 2015-06-26, 11:10

Uważam, że dyskusja na ten temat jest potrzebna, tylko skoro wszyscy wiemy, że to nie działa, to co należy zmienić aby to zadziałało. Coraz częściej, jak się rozmawia z ludźmi to słyszy się, a co my możemy? No pojedyncze osoby na pewno nic, ale jak słyszę podobne sformułowania z ust rządzących, ekspertów, posłów... to tak trochę przypomina mi to czasy kiedy nie my tworzyliśmy przepisy, tylko nam je przywożono. Zwróćcie uwagę jakie odpowiedzi dostaje OSDS na uwagi do projektów zmian, przecież to się nóż w kieszeni otwiera, jak osoba zajmująca się, dla dobra społeczeństwa, w ministerstwie zagadnieniem BT odpowiada, że zmiany są za obszerne jak na jeden raz, nikt do tej pory nie zgłaszał problemów... To może do mediów z tymi odpowiedziami, niech zobaczą ludzie, kto, z jakimi kompetencjami siedzi w różnych ministerstwach. Minister właściwy może by zwołał konferencję i odpowiedział dla ludzi dlaczego trzyma na etacie nie kompetentnych ludzi, którzy zamiast pracować dla dobra narodu to tylko trawią pieniądze i tlen.
S.K.P-POZNAŃ - 2015-06-26, 18:37

ketiw38 napisał/a:
No właśnie - eksperci eh ...............

Z gaśnicą -przykład nie trafiony.
diagnosta, delikatnie mówiąc przegiął ...jeśli to prawda ;-)

jan65 - 2015-06-28, 10:31

ketiw38 napisał/a:
należy posłuchać

Wiedzieliście o tym, że w Warszawie są skp, które wykonują badania techniczne pojazdów bez pieczątek i licencji ??

ketiw38 - 2015-06-28, 11:35

jan65 napisał/a:
badania techniczne pojazdów bez pieczątek i licencji ??
Dla eksperta to normalka :-o
Bo tylko w Warszawie .................