To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*

Media - Traktory z Białorusi

Mecher - 2025-02-03, 16:31
Temat postu: Traktory z Białorusi
Co dalej z trakorami z Białorusi ?
DARIO64 - 2025-02-03, 16:43

Na złom na pewno nie pójdą.
wiesu - 2025-02-04, 12:31

Byłem zdziwiony, że sekretarz stanu Michał Kołodziejczak jeszcze nie odpalił się w tym temacie - widocznie jest to problem mało ważny wręcz marginalny dla wsi i podniecać się tym potrafią tylko diagności :)) .
Mecher - 2025-02-04, 13:02

wiesu napisał/a:
podniecać się tym potrafią tylko diagności :)) .

Ja tam nie wiem, więc za innych się nie będę wypowiadał, ale mnie podnieca co innego :-P

wiesu - 2025-02-04, 16:37

Zamieniłem słowo ekscytacja na podniecać, bo gdy w fabryce zapytałem się moi współproli czy rozumieją znaczenie słowa ekscytacja to po ich objaśnieniach uznałem, że użycie ekscytacji na naszym forum może zakłócić proces rozumienia mojego przekazu i nie chciałem ryzykować :) . Ale jak widać objawiły się zakłócenia odbioru innego rodzaju - jednak mnie to trochę niepokoi, że mimo tego, że zamachnąłem się w linijce tekstu nazwiskiem rzutkiego rolniczego działacza to komentarz nie skierował się tą stronę. Wracając do nieszczęsnych traktorów, którym co poniektórzy redaktorzy wieszczą drogę najkrótszą trasą w kierunku huty to może warto było by, poniekąd dla nadania przeciwwagi zdarzeniu popchnąć ich uwagę w kierunku volkswagenowskiej afery dieselgate i tego, że mimo oczywistego fałszowania wyników w celu uzyskania świętej homologacji to prócz USA nic złego pojazdom się nie stało. Skoro brak dokumentu stanowi problem to dlaczego milczy się. a co gorsze honoruje dokument, którego powstanie skażone jest grzechem fałszerstwa?? Kolejny dowód na to, że prawo to przywilej silniejszego, a ty biedaku tak długo możesz cieszyć się iluzją praworządności jak długo nie wejdziesz w szkodę jakiemuś rynkowemu potentatowi, który znajdzie sposób by w swoim interesie wykorzystać "ślepotę" Temidy. Nie jest to nasza branża ale podobnie wygląda sprawa w którą zamieszane są pojazdy produkowane przez NEWAG, gdzie wyryto ich majstrowanie w oprogramowaniu, a teraz będzie okazywać się, że wina będzie po stronie tych, którzy mechanizm manipulacji wykryli.
Jarolud - 2025-02-04, 21:11

wiesu napisał/a:
a teraz będzie okazywać się, że wina będzie po stronie tych, którzy mechanizm manipulacji wykryli.

Winni to mała hiszpańska firma z która współpracowali moi znajomi , kolega Michał na zdjęciu :-)
https://turbospec.pl/blog/zdalny-pomiar-emisji-spalin-w-rzeszowie

Nieoficjalnie wskazali, iż tylko niecałe 5 % pojazdów odpowiada za około 90 % nieprawidłowych spalin. Przepraszam za tą wyliczankę ale kolega Michał to absolutny top the top wśród znanych mi inżynierów, więc kto by tam zrozumiał co gada :-)
Z oczywistych względów nie mogli podać dokładnych danych a te wydaje się , że zostały ukryte, ale chyba można uznać iż pokazuję bezmiar i skalę nieprawidłowości ... tym nie można epatować szczując i zastraszając benzyniarzy i ropiarzy motywując tym do zakupu ...tfu elektryka :)
Ło takiego na przykład :-)
https://www.facebook.com/share/r/1BQ1WwqpTH/

grzegorz70 - 2025-02-05, 07:10

wiesu napisał/a:
prawo to przywilej silniejszego

https://demotywatory.pl/5200710/Prawo-jest-jak-plot-Tygrys-zawsze-przeskoczy-zmija-zawsze-sie