To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*

Sprawy organizacyjne - Jak łatwo wymagać nic nie dając od siebie

ketiw38 - 2013-10-20, 14:49
Temat postu: Jak łatwo wymagać nic nie dając od siebie
Myślę, że czas wyjaśnić w formie dyskusji przynajmniej moją pozycję w środowisku diagnostów, a być może całego zarządu.
Chciałbym zauważyć, że jestem przede wszystkim diagnostą samochodowym, nie mylić z "BGŻ", któremu powierzono SPOŁECZNĄ funkcję Prezesa OSDS.
Chcę z całą mocą wyjaśnić, że:
Nie pobieram wynagrodzenia za tą funkcję.
Wszelki czas poświęcony na działania w OSDS jest moim czasem WOLNYM.
Motorem mojego działania są członkowie OSDS i ZARZĄD.

biker100 - 2013-10-20, 20:04

ketiw38 napisał/a:
Chcę z całą mocą wyjaśnić, że:
Nie pobieram wynagrodzenia za tą funkcję.
Wszelki czas poświęcony na działania w OSDS jest moim czasem WOLNYM.
Motorem mojego działania są członkowie OSDS i ZARZĄD.

Mi nie trzeba tego tłumaczyć Panie Prezesie.

skpauto - 2013-10-20, 23:25

Ani mi.
dmg1 - 2013-10-21, 21:32

Powinieneś powiedzieć :Ludzie trzeba najpierw coś dać (chociaż by z siebie ), żeby potem brać.
J Stępień - 2013-10-22, 09:55

A tu Darek promuje Bank Gospodarki Żywnościowej. Może to jest dobry kierunek. :-D
ketiw38 - 2013-12-16, 06:46

dmg1 napisał/a:
Powinieneś powiedzieć :Ludzie trzeba najpierw coś dać (chociaż by z siebie ), żeby potem brać.

Ostatnio na forum Norcomu zwróciłem się do forumowicza na PW z propozycją, żeby dał coś od siebie. Wynikiem całej rozmowy na PW był wniosek zawarty w części otwartej forum, że OSDS nic nie robi :oops:
W związku z powyższym (za zgodą stron - na szczęście) musiałem ujawnić treść wypowiedzi na PW :shock:
Więcej http://www.norcom.com.pl/...pic.php?t=14007

ketiw38 - 2013-12-16, 17:16

No to pozwolę sobie zacytować z forum norcomu
Cytat:
Sprawa jest prosta, moi Państwo.

Żeby ktoś profesjonalnie zajął się Naszymi/Waszymi sprawami, musi wiedzieć, jakim może dysponować budżetem - na tej podstawie szacując możliwości zapewnienia odpowiednich standardów usług itp.

Głosujcie zatem :-)

źródło: http://www.norcom.com.pl/...ghlight=ankieta

lub jeszcze inny link: http://www.norcom.com.pl/...ghlight=ankieta
Przez przynajmniej 10 lat nikt nie kiwnął palcem za diagnostą.
Choć czasami są też przyjemniejsze strony prezesowania. Jak się załapiemy na ciepłe słowa.
apcar napisał/a:
Witam wszystkich.

Są jeszcze na tym świecie osoby które całkiem bezinteresownie oferują swoją pomoc. Podziękowania należą im się po stokroć. Dzięki wsparciu OSDS-u udało się napisać sensowne pismo i podeprzeć argumentami. Dzisiaj właśnie odebrałem uprawnienia. Fajnie, że udało się bez odwołań i sądów.

Podziękowania dla pomocnych.

choć nie wszystkim to też pasuje.
Zródło http://www.stacja.com.pl/...er=asc&start=15

ketiw38 - 2013-12-16, 23:23

Cytat:
tz. ketiw38, nie chciał sobie przywłaszczyć kasy, ale chciał ją wykorzystywać do realizacji swoich zamiarów nie zważając na zgłaszane propozycje diagnostów

Coraz lepiej - czy nie są to pomówienia :?:
A może należy zgłosić do prokuratury :?:
Ja na miejscu twoim Darek więcej bym prezentów rozdawał - dorobiłeś się to może Mikołaj znów pochodzi - Spiesz się bo zaraz będziesz się tłumaczył z tej "KASY" :-P
:lol: :-D :mrgreen:
Dobrzy są ci od FP ;-)

DARIO64 - 2013-12-17, 07:47

Cytat:
ja na utrzymaniu mam żonę i dzieci, do tego kończę budowę domu i jakoś nie mam ochoty ostatnim groszem wspierać OSDS-u

Cytat:
tz. ketiw38, nie chciał sobie przywłaszczyć kasy, ale chciał ją wykorzystywać do realizacji swoich zamiarów nie zważając na zgłaszane propozycje diagnostów

Tymi tekstami to się wnerwili ci co wiedzą ile zarabiam.

ketiw38 - 2013-12-17, 09:09

Cytat:
Można pod warunkiem, że wierzysz w sukces organizacji a ja dość ostrożnie do tego podchodzę.
Wszyscy czekamy na sukces, a potem ojców wielu. Ale na wszelki wypadek nie dać nic od siebie, żeby mieć możliwość powiedzenia:
"A nie mówiłem"

biker100 - 2013-12-17, 12:31

ketiw38 napisał/a:
Wszyscy czekamy na sukces,
ja to siedzę jak na szpilkach ;-)
ketiw38 napisał/a:
a potem ojców wielu
ale matka jest zawsze jedna :-D , a może podchodzić do tego jak politycy oraz gwiazdy show biznesu - nie ważne jak, ważne żeby mówili - i robić swoje.
Natasza - 2013-12-17, 18:15

biker100 napisał/a:
a może podchodzić do tego jak politycy oraz gwiazdy show biznesu - nie ważne jak, ważne żeby mówili - i robić swoje.

Nie piotwierdzam, nie zaprzeczam.

pentagram - 2013-12-17, 19:07

Cytat:
Można pod warunkiem, że wierzysz w sukces organizacji a ja dość ostrożnie do tego podchodzę.

Aż nie chce się komentować. Panowie, głowa do góry - jestem z Wami i myślę, że nie tylko ja :-D

skpauto - 2013-12-19, 18:22

Może czasem warto by się było pochwalić nie tylko efektami pracy, ale i tym co usiłujemy robić a efekt jest jeszcze nie znany? :roll:
Natasza - 2013-12-20, 17:17

pentagram napisał/a:
Panowie, głowa do góry - jestem z Wami i myślę, że nie tylko ja :-D

Takiego również wsparcia potrzebuje OSDS.